Objavljeno dana Ostavite komentar

Dizeldorf

Obećani post iz Dizeldorfa, napokon! Nakon Karlobaga, put nas vodi u Dizeldorf. Razlog – meni neko izuzetno drag se udaje, a ja sam kuma :). Isplanirale smo da dođem dva dana pre svadbe kako bismo se ispričale, šopingovale i dogovorile detalje.

Anu, moju Rođu, nisam videla 2 godine, ali daljina nas nije udaljila. Nalazimo se u holu hotela, sve je isto. Nas dve, zagrljalj i osećaj da si došao nekome sa kim si delio poslednjih 14 g. Srele smo se na času matematike kod profesora Boričića ? pa dobro sad, nismo se baš “srele” već, pričale i neka je prisluškivala i skontala da smo išle u istu školu. Tog dana smo sedele – ona u prvoj, ja u drugoj klupi. Nakon tog časa smo otišle u šetnju Knezom i verujem ispričale jedna drugoj već tada dobar deo života ?

Dan pre svadbe započinjemo doručkom, skakanjem sa teme na temu. Potom obilazimo bezbroj butika, pronalazimo divne sandalete Phillip Hardy za mene i nežno plavi fossil sat, ići će mi uz haljinu. Kada spominjem butike moram da istaknem da je  Dizeldorf modna prestonica Nemačke, da je nadimak za Dizeldorf  “mali Pariz”. Gradsko šetalište je prepuno velikih modnih imena, tako da ukoliko ste zaljubljenik u Pradu, Chanel, Miu Miu, Louis Vuitton, Max Maru, itd. nećete ostati imuni…Naziv ulice je Kenigsale (Königsallee, ili u prevodu Kraljevska aleja). Nakon kupovine odlazimo na čašicu vina, a potom poseta lokacije na kojoj će svadba biti. Mesto izgleda bajkovito, svadba će biti u Kosaido. U sledećem postu, gledamo kako je sve izgledalo i šta sam obukla.

Most na Rajni, najpoznatija turistička lokacija ?

Za prijateljstvo, za ljubav, za kumstvo  ? ?

Zanimljivosti:

1. Grad Dizeldorf ima oko 580.000 stanovnika.

2. Gradom protiče reka Rajna, i većinskim delom grad se nalazi na desnoj obale te reke gde se u nju uliva rečica Disel.

3. Dizeldorf u prevodu znači “selo na Dizelu”.

4. Grad je sedište brojnih velikih kompanija (preko 5000 kompanija), neke od njih su: Henkel, Vodafone….Oko 170 banaka je smešteno u gradu (od toga oko 50 stranih).

5. Poslovni toranj je visok 124,9 m

6. Dizeldorf je poznat i po velikoj koloniji Japanaca (oko 7.000 ih živi u ovom gradu). I to je najveća kolonija Japnaca u Evropi.

Dušica PRiK

prik.rs

PRiK na Facebook-u

instagram.com/dusicaprik

Ostavite odgovor