Objavljeno dana Ostavite komentar

Karlobag

Život na ostrvu ima svoj šarm. Ali i život sa pogledom na ostrvo ume da se uvuče pod kožu. Već par dana smo u Karlobagu. 

Ovo je treći put kako smo smešteni na strani koja gleda na ostrvo Pag. Oblik ostrva i nepostojanje vegetacije na spomenutom, smiruju, a terasa i vino ?pružaju podršku ? khm (ne meni), tom prizoru. Pre par godina imali smo par vetrovitih dana, so se mogla videti iznad mora, na terasi je bilo i potvrde da je more slano :). Ove godine priroda nam je ponudila i kišu, nije da nam je bila neophodna, moram reći da je i tada divno, ali se Sunce svega nakon par sati izborilo za svoje mesto.

Glavna zanimanja u Karlobagu su ribarenje i turizam. Okružen je Velebitskim planinama koje su proglašene svetskom rezervom biosfere, inače jedina u Hrvatskoj. Restorani, čisto more i ljubaznost meštana su ono što će vas dodatno vezati za ovaj kraj Hrvatske.

Neka ovo bude uvertira…

Da, postovi sa Krita su, pa skoro, spremni, i ostatak obećanih postova uskoro stiže…

p.s. na slikama nosim: women secret bebi dol, PRiK suknju, i Amisu dzemperić, majicu, šorc Tejli Weijl,  ? Sada odoh da ispratim Sunce  ?

p.s. Da li ste znali da:

1. Granica Jadranskog i Jonskog mora zove se “Otrantska vrata” i široka je 75 km.

2. Predeo od Zadra prema severu je za vreme ledenog doba bio kopno.

3. Jadran je relativno toplo more, temperatura mu ne pada ispod 11 stepeni.

4. Smer pružanja ostrva prati smer pružanja planina na kopnu. Takav tip obale se naziva dalmatinski tip obale.

5. Hrvatska obala Jadranskog mora se smatra najčistijim morem u Evropi. Istovremeno je italijanska obala pretežno zagađena (zbog zagađenja koja donosi reka Po). To zagađenje ne utiče preterano na hrvatsku obalu zbog smera morskih struja.

 

Dušica PRiK

prik.rs

PRiK na Facebook-u

instagram.com/dusicaprik

Ostavite odgovor