Objavljeno dana Ostavite komentar

PRiK in Greece (III deo)

Olimp – planina Bogova 

Poslednjeg dana našeg odmora je zahladilo i nisam bila raspoložena za odlazak na plažu. Kako mi je danima pogled mamila planina i sneg na samom vrhu, nije bilo teško doneti odluku da se spomenuta i poseti.

Olimp pruža savršen kontrast plažama Egejskog mora sa visinom od 2.918 metara. Divlja, stalno zelena, fantastična. Blaga zima ove godine nije donela puno snega. Tokom leta pak, sigurna sam da je ovo pravo mesto za bekstvo od previše toplog vremena. Na ulasku u nacionalni park zaključujete da je ovo mesto gde ćete moći da zaboravite da se na samo pola sata od nje nalaze plaže i gužva koja ih u sezoni prati,

znate da je ovo mesto gde možete da se nadišete čistog planinskog vazduha, da vidite kako se smenjuju rečice, drveni mostići, vodopadi, ali i mesto gde ćete moći da pojedete nešto – nekoliko restorana vas očekuje.

Planinski masiv ima više staza u ponudi. Ukoliko se odlučite da istražite divlju stranu Grčke ili da odmorite u prirodi nećete pogrešiti. Moja šetnja nije bila duga jer kako smo išli više prema vrhu, tako je sneg bio vidljiviji, a temperatuta niža…

Što se stajlinga tiče, primetićete da i nisam baš obučena za planinu ?Karirana košulja iz PRiK-a,  maslinaste pantalone, kožna jakna – boje su se, ako ništa drugo, stopile sa okruženjem. ?

Ostaje mi da osmislim outfit za narednu posetu – nekada na  leto ?

Uživajte!

prik.rs

PRiK na Facebook-u

instagram.com/dusicaprik

Ostavite odgovor