Objavljeno dana Ostavite komentar

Red Boots

Krakov! Štikle, nova PRiK haljina i kaput. Ručak dolazi u obzir ali duuga šetnja gradom nikako na štiklama! Simpatična radnja na dnu šetališne zone mi privlači pažnju – moram da priznam bojama :). Kiša počinje da pada, a protiv nje se ne treba boriti, nju treba ignorisati ? tako da jaka crvena boja – o da!!! Moje su!

Red boots!
Jaka crvena boja. Mala crna mašna sa strane. Dovoljno šik! Cena na sniženju 25 Evra ili 105 zloty (valuta Poljske). Moram da priznam da sam danima nakon kupovine prižejkivala kišu… i sada mi se desi da ukoliko je sunčano pogledam u cipelarnik prebrišem ih osmehnem im se (to ozbiljno radim ? ) i pomislim ah pa kiša bi mogla malo da paducka danas ?

Eros Bendato – moderna skulptura. Prva zamisao nije bila da bude na trgu. Praćena brojnim kontraverzama ipak postaje veliki turistički uspeh! Sada je najpopularnije mesto među turistima, a medju lokalnim stanovništvom mesto za sastajanje–“vidimo se kod glave!”

Town Hall Tower – toranj nekadašnje gradske skupštine! Toranj predstavlja jedini sačuvani deo skupštine iz 13-og veka koja je srušena 1820 godine sa ciljem da se izgradi trg. Od tada se toranj smatra centralnim mestom na trgu u starom delu Krakova. U podrumu se nalazio gradski zatvor sa prostorijom za mučenje. Visina tornja je 70 metara, a zanimljiv detalj je da ima nagib od 55 centimetara. Otvoren je za posetioce.

Do neke nove šetnje  ?
Red boots na Instagram-u

prik.rs

instagram.com/dusicaprik

Ostavite odgovor