Objavljeno dana Ostavite komentar

Vrnjačka banja

Dolazak u Srbiju. Za 23h dve države, tri grada, tri sastanka, ali i vreme provedeno sa bratancem. Dolazimo u Vrnjačku Banju, na svega sat ipo, dva da se opustimo i nastavljamo dalje.

Na sebi nosim belu PRiK suknju, dan je poslovni, ali u planu imam i druženje sa Djolom.  “Šetnja”, sladoled, bombice koje pucaju, i puno razgovora – vreme je proletelo.

Uživajte!

p.s. Djole, zaista daje sve od sebe da se nadje na svakoj slici ? Ljubi ga tetka!

Vrnjačka Banja

  • je grad, središte istoimene opštine u Raškom okrugu, i poznata banja u Srbiji. Udaljena je oko 200 km od Beograda.  Nalazi se između planine Goč i reke Zapadna Morava. U gradu živi oko 10.000 stanovnika, a čitava opština broji 27.000 stanovnika.
  • U Vrnjačkoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora. To su: Topla voda, Slatina, Snežnik, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se u terapijske svrhe koriste četiri (Topla voda, Snežnik, Jezero i Slatina), dok se dve flaširaju kao stona mineralna voda (Voda Vrnjci sa izvora Topla voda, i Vrnjačko vrelo).
  • U Vrnjačkoj Banji se svakoga leta održava Love fest.
  • Poznata je po brojnim mostovima, a najpoznatiji je “most ljubavi”.To je most na koji dolaze parovi i kače katanac na ogradu mosta (nakon što su na njega napisali svoja imena), potom ključ od katanca bacaju u reku. Priča o “mostu ljubavi

Dušica

prik.rs

PRiK na Facebook-u

instagram.com/dusicaprik

Ostavite odgovor